Inspiratie

5 mei 2021

Inspiratie: om te luisteren

Tijdens de Expeditie van betekenis zijn er een heleboel interessante boeken, documentaires, video's en organisaties voorbij gekomen die we graag met jullie delen. Dit keer: inspirerende muziek en podcasts uit de Expeditie.

 • Nynke Laverman
  Nynke schetst poëtische, surreële werelden met veelal akoestische muziek en aardse teksten. Haar nieuwste album ‘Plant‘ (2021) is een pleidooi voor het zoeken, het niet-weten en het nemen van tijd, door middel van spoken word spreekt ze zich uit over de manier waarop mensen met de planeet omgaan. Daarnaast interviewt ze samen met met radiomaker Lex Bohlmeijer (Radio 4/De Correspondent) diverse wetenschappers, filosofen, activisten en andere podiumkunstenaars die haar inspireren in de podcast ‘Nynke & Lex spreken‘. 
 • Froukje
  Als achtienjarige bracht Froukje begin 2020 het nummer ‘Groter Dan Ik‘ uit: haar zelfgeschreven en dansbaar perspectief op de huidige klimaatcrisis. Het nummer gaat viraal op het internet en Froukje wordt bestempeld als een van de nieuwe talenten van de Nederlandse alternatieve pop. Momenteel studeert ze nog Songwriting aan het Codarts Conservatorium, maar inmiddels heeft ze al haar eerste EP ‘Licht en donker‘ uitgebracht en won ze in april 2021 de 3FM Talent Award.
 • Annemarie de Bie
  Met gitaar en een hartveroverend stemgeluid maakt Annemarie instant songs bij een interview, dagsamenvattingen, een lied na een spreker of een lied cadeau. Het wordt allemaal gedaan met humor, liefde en raakt altijd meteen het hart van het verhaal. Ontroerend, verlichtend en relativerend. Muziek van de ziel!
 • Hannah Mae
  Hannah Mae is een jonge, rootsy singer-songwriter bij wie de muziek in haar bloed zit. Haar debuutsingle ‘Back To You‘, oorspronkelijk gebruikt voor een tv-commercial, werd een grote radio hit in Nederland en ook haar tweede single ‘Little Things‘ is goed ontvangen. De muziek van Hannah is te omschrijven als Rootsy Americana met een voorliefde voor countrymuziek. Het is dan ook niet verassend dat Hannah is getekend op Spark Records, het platenlabel van Ilse DeLange.
 • Joost Marsman / IsOokSchitterend
  Voormalige frontman van de Groningse popband IsOokSchitterend (IOS) dat in 1996 is opgericht. De band scoorde verschillende hits met ‘Voltooid Verleden Tijd‘, ‘Altijd wel iemand‘ en ‘Uit de schaduw‘. Solo heeft Joost ook enkele hits gescoord, maar tegenwoordig zet hij zich in als hoofdredacteur van het platform MaatschapWij en helpt hij bedrijven als contentstrateeg en marketingspecialist.
 • Arno van der Heyden
  Zanger, cabaretier en presentator Arno van der Heyden is een mulitalent, bekend geworden in de theaterwereld met zijn muzikale cabaretvoorstellingen. In zijn jonge jaren heeft hij rondgetrokken als straatmuzikant in Zuid-Europa. Sinds 1991 treedt hij als solist op met zijn eigen muzikale cabaretprogramma’s, waarvan de laatste twintig jaar samen met pianist Bas Mulder.

Lees ook deze artikelen

Feestelijke finale Expeditie van betekenis

Op 3 juni 2021 wordt de Expeditie van betekenis feestelijk afgesloten in het ATLAS theater in Emmen. Ben jij er dan ook bij?

Lees meer