SOS! Ik heb jou nodig.

We hoeven jou niet te vertellen dat werkomgevingen veel veranderingen doorgemaakt hebben. Niet alleen door invloeden van buitenaf, maar ook door de veranderende wensen en behoeften van medewerkers. 

Grote systemische verschuivingen, de dynamiek van de samenleving, AI en de arbeidsmarkt die altijd in beweging is. Deze tijd vraagt om nieuwe manieren van kijken, denken en doen. Het vraagt aanpassingsvermogen en moed. Nieuwe vaardigheden en vastberadenheid. 

Maar bovenal vraagt het overstijgende manieren van samenwerking. De centrale boodschap is dat deze uitdagingen integrale plannen vragen. En daar hebben we iedereen voor nodig. Ook jou!

Want… hoe goed lig jij op koers? Laveer jij met de juiste wind in de zeilen of kijk je angstvallig toe hoe de volgende storm dichterbij komt en wacht je op hulp?

Verandering is de enige constante. 

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Al 25 jaar laat Noorderlink zien dat duurzame inzetbaarheid, diversiteit en inclusie, mentale gezondheid, binden en boeien en personeelsplanning terugkerende thema’s zijn. De afgelopen Noorderlinkdagen hebben we al deze thema’s in het licht gezet. Met deze inzichten gaan we verder én dieper dan ooit tevoren.

Organisaties zijn het eens over de uitdagingen van deze tijd en het belang van samenwerken. De vraag is hoe dan? Hoe kijken we voorbij praktische obstakels om samen verantwoordelijkheid te nemen? Daar gaan we 13 juni mee aan de slag!

25 jaar Noorderlink

Hoe ziet de dag eruit?

Twee unieke evenementen op één dag: Noorderlink Live! en de Sail In van DelfSail. Op een en dezelfde plek geniet van je van beide. Donderdag 13 juni komt alles samen: verbinden, leren, ontmoeten en beleven. Terwijl je leert van onze inspirerende sprekers, varen ‘s werelds grootste tallships meters van je af de haven binnen.

In de middag staan nieuwe werkvormen voor je klaar. Ben jij klaar om samen de diepte in te gaan? Er is geen garantie dat je onveranderd huiswaarts keert.

  • Samenwerking en leiderschap zijn de centrale thema’s deze dag. Verder ontdek je welke technologische ontwikkelingen er op jou en je organisatie afkomen. Door onze keynote sprekers ga je met nieuwe inzichten, hernieuwde energie en een scheepskoffer aan relevante kennis naar huis.

  • Noorderlink maakt verbindingen en stimuleert samenwerking tussen professionals en organisaties, helpt mensen en organisaties ontwikkelen en kijkt vooruit om de arbeidsmarkt in het Noorden aantrekkelijk te maken en te houden.

    Noorderlink staat voor 48 grote organisaties in het Noorden! Ons event is daarmee bij uitstek dé plek om je netwerk te vergroten.

  • DelfSail meets Noorderlink Live! Twee unieke evenementen op dezelfde dag en dezelfde plek. Want waarom kiezen als je bij beide aanwezig kunt zijn?

Onze gastheer

Royal

Wagenborg

sprekers & dagvoorzitter

Jitske Kramer

Jitske Kramer is corporate antropoloog, ondernemer, bestsellerauteur en voormalig ’trainer van het jaar’. Ze reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Via ijzersterke trainingen, lezingen en masterclasses brengt ze haar kennis en ervaringen naar de wereld van organiseren, samenwerken en leiderschap. Om de slagkracht en resultaten van individuen en groepen te verbeteren (en de wereld gewoon een beetje mooier te maken).

Ze heeft de ambitie om organisaties te activeren om voor alles en iedereen woest aantrekkelijk te zijn. En het liefst ook nog verrukkelijk eenvoudig. In haar verhalen wordt wat vertrouwd is vreemd. En wat vreemd is vertrouwd.

Jitske schreef onder andere De Corporate Tribe, Deep Democracy, Jam Cultures, Werk heeft het gebouw verlaten en haar nieuwste boek Tricky Tijden.

Foto door Marie Broeckman

Alexander Klöpping

Alexander Klöpping is een internetondernemer, internetjournalist, podcastmaker en -sinds kort- uitgever. Hij werd bekend bij het grote publiek als vaste gast over technologienieuws in De Wereld Draait Door. Tegenwoordig is hij regelmatig te zien bij bijvoorbeeld Jinek en Op1. Op dit moment presenteert hij wekelijks de populaire podcast POM (Podcast Over Media, ondernemerschap en technologie) en runt hij sinds kort bovendien een nieuwe uitgeverij voor boeken.

Alexander gaf niet heel lang geleden nog vooral lezingen over big data en algoritmes, maar sinds december 2022 staat zijn wereld op z’n kop. De reden: de volgende versie van ChatGTP werd gelanceerd en AI was van de ene op de andere dag alomtegenwoordig. Geen van beide ontwikkelingen was écht nieuw; dus wat is er gebeurd? En welke veranderingen heeft deze volgende fase van AI allemaal zo plotseling in gang gezet?

Alexander komt met stortvloed aan voorbeelden die je tot voor kort niet voor mogelijk had gehouden en een lichte vorm van kortsluiting zorgen in je brein. Er is een doos van Pandora open gegaan in het onderwijs, de zorg, over de hele breedte van het bedrijfsleven en in ons sociaal verkeer (om over creatieve beroepen nog maar te zwijgen). Kortom overál gaat AI in rap tempo voor grote veranderingen zorgen. Alexander vraagt zich hardop af hoe dit allemaal nog bij te houden zal zijn. En wat betekent dit eigenlijk voor jou? 

Foto door Tom Cornelissen

Diana Matroos

Diana Matroos is door haar werk als vast gezicht van RTLZ Nieuws, RTL Nieuws, Buitenhof (VPRO) en BNR Nieuwsradio een bekende journaliste en mediapersoonlijkheid geworden.

Nu presenteert ze het programma BNR’s Big Five, waar ze elke dag een invloedrijke gast een uur lang interviewt over een belangrijk thema. In de afgelopen jaren heeft ze zo de top van elke sector in Nederland aan tafel gehad.

Diana’s kracht is haar scherpe analyse en onverstoorbaar rustige uitstraling die ze leerde tijdens het verslaan van vele breaking news uitzendingen voor RTL. Het is die kracht en ervaring die ze ook meebrengt als dagvoorzitter tijdens Noorderlink Live!

Foto door Casper Rila

Gerd-Jan Poortman

Sinds 1999 is Gerd-jan Poortman professioneel zeiler en heeft hij in die sport veel weten te bereiken. Zo won hij zeven wereldkampioenschappen en zeilde hij drie keer de wereld rond tijdens de Volvo Ocean Race. Die laatste race staat bekend als hét grootste zeilevenement ter wereld. Zeven boten zeilen acht maanden lang de wereld over en leggen in totaal zo’n 75.000 kilometer af. Met de voorbereiding erbij ben je als zeiler ongeveer anderhalf jaar van huis.

Na de laatste race van Gerd-Jan in 2015 heeft hij zijn geleerde lessen in 25 jaar topsport samengevat in een high performance teamwork concept genaamd We By Me. Hij laat zien hoe je succesvolle en duurzame samenwerking creëert waarbij de klemtoon licht op het optimaal gebruikmaken van het beschikbare talent binnen een team en ervoor te zorgen dat elk individu het beste uit zichzelf wil halen.

Praktische informatie

Gratis OV naar Delfzijl

Wat fijn dat je met de trein naar Delfzijl komt! Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu en minder verkeersdrukte, maar krijg je ook al een voorproefje van Noorderlink Live!

Extra voordeel: je treinkaartje (retour) is gratis en wordt aangeboden door Arriva. Ga naar www.arriva.nl/noorderlinklive en vul daar de kortingscode op je ticket in om je treinkaartje te bemachtigen.

Benieuwd wat de handigste route voor jou is? Klik dan op jouw provincie.

  • Neem de trein of bus naar Station Groningen. Hier staat ons team voor je klaar en reizen we samen verder naar Delfzijl!

    Of rijdt naar een P+R of tussenstation op de route om vanaf hier de trein naar Delfzijl te nemen. Je herkent ons in de trein!

  • Neem de trein of bus naar Station Groningen. Helaas rijden er geen Arriva treinen of bussen in Drenthe. Tot Groningen betaal je dus voor je reis.

    Vanaf hier reis je gratis met de trein naar Delfzijl. Hier verwelkomt ons team je en reizen we samen verder.

  • Kom naar Station Groningen en stap hier op de trein naar Delfzijl. Ons team staat voor je klaar en samen vervolgen we onze reis!

  • De trein vanuit Station Groningen vertrekt om 08:18 uur. Tijden zijn onder voorbehoud. Check voor je vertrek 9292.nl

    Je komt rond 9 uur aan in Delfzijl. Vanaf het station lopen we samen, in 25 minuten, naar de locatie.

    Is reizen met het OV geen optie voor jou? Neem dan contact met ons op via live@noorderlink.nl. Dan denken we graag met je mee!

Een ticket gekregen?

Ben jij de gelukkige en heb je een ticket gekregen van je leidinggevende?

Meld je dan hier aan voor het evenement!

Een ticket kopen?

Werk jij niet voor een lid van Noorderlink, maar wil je er toch graag bij zijn? Koop dan via onderstaande knop een ticket!

 

In contact komen?

E-mail
live@noorderlink.nl

Telefoon
+316 23 269 080