Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Over de streep met Dirk de Wachter

29 april 2021 @ 20:00 21:30

Kijk donderdag 29 april vanaf 20.00 uur mee naar de interactieve uitzending met Dirk de Wachter


Stap over de streep als je vindt dat je alles uit je bestaan moet halen. Stap over de streep als je verbinding mist met anderen. Stap over de streep als je verdriet en ongeluk als waardevol beschouwt. Stap over de streep als je je wel eens schaamt voor je leefstijl.

In een interactieve livestream met presentator Arno van der Heyden en de Vlaamse schrijver en psychiater Dirk de Wachter zenden we fragmenten uit van een speciale opname van ‘Over de streep’, opgenomen op 22 april in de Stadsschouwburg Groningen met 20 medewerkers van bij Noorderlink aangesloten organisaties.

Tijdens de livestream op 29 april zal De Wachter reflecteren op de stellingen en met Arno van der Heyden in gesprek gaan over thema’s als zingeving, (werk)geluk en prestatiedruk. Als kijker kan je zelf online meedoen door virtueel al dan niet over de streep te stappen en via online moderator Lykle de Vries vragen te stellen aan De Wachter.

‘Over de streep’ is een mooie werkvorm om zicht te krijgen op wie anderen zijn, welke vraagstukken bij andere deelnemers leven en om daarover een respectvol gesprek te starten.

Eigenlijk zou De Wachter zelf ook in de schouwburg aanwezig zijn om te reflecteren op de thematiek waarover hij onder andere schreef in ‘De kunst van het ongelukkig zijn’. Helaas stond hij met autopech een paar uur langs de kant van de weg. Daar baalde hij enorm van, liet hij telefonisch weten. Hoe ging de psychiater om met deze tegenslag? ‘Ik geloof dat ik mijn eigen boekje nog maar eens moet lezen…’