Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Noorderlinkdagen Expeditiespecial: Verlangen naar verbinding

4 februari 2021 @ 20:00 21:00De behoefte van de mens aan verbinding is diepgeworteld. Het gevoel ergens bij te horen geeft betekenis aan ons leven. Psychologen zijn het erover eens: het is goed voor ons welbevinden als we in verbinding staan met anderen, met onszelf en ook met de natuur. Waar komt dat verlangen vandaan? Wat doet het met ons nu dat verlangen zo op de proef wordt gesteld? En hoe kunnen we hier mee omgaan? Daarover praat Arno van der Heyden met docent positieve psychologie Agnes Schilder, zangeres Nynke Laverman en directeur P&O van het UMCG Michiel Kahmann. Ook legt hij via Zoom contact met zijn vakgenoot Jochem Myjer, die meewerkte aan een podcast van Nynke Laverman. Een gesprek in crisistijd, over grote problemen, bezinning en hoop. Afgewisseld met indringende, fluisterzachte muziek.

Het programma wordt opgenomen bij NHL Stenden in Leeuwarden. Vanwege de avondklok gebeurt dit enkele uren voor de uitzending. Tijdens de uitzending is live interactie met Noorderling-medewerkers mogelijk via de chat.

Agnes Schilder is docent, coach, spreker over positieve psychologie, positieve gezondheid en hoogbegaafdheid bij volwassenen. Ze combineert westerse onderzoeksresultaten met inzichten uit de boeddhistische psychologie en visies uit lang vervlogen tijden blijken die nog steeds verrassend actueel te zijn. Agnes verzorgt op 4 februari ook een masterclass over verlangen naar verbinding.

Nynke Laverman is behalve zangeres ook dichter, songwriter, spoken word artist, ontdekkingsreiziger en theatermaker. De vele reizen die ze maakte, trekken sporen in haar muziek, vooral het verblijf bij een nomadenfamilie in Mongolië.  Hun bezielde manier van leven en de hechte, respectvolle band met de natuur, maken diepe indruk. De manier waarop wij (Westerlingen) ons verhouden tot onze omgeving is sindsdien de rode draad in haar werk. In haar nieuwste album Plant spreekt Nynke zich voor het eerst echt uit over onze omgang met de planeet.

Michiel Kahmann heeft als directeur P&O van het UMCG dagelijks te maken met de gevolgen van de Coronacrisis voor het personeel. In het kernteam van het UMCG stuurt hij vanaf het begin van de pandemie mee. Waar Michiel en zijn team eerst rekenden op een sprint, blijken ze een marathon te moeten lopen.  Van thuiswerken tot crisisdiensten, van informeren tot vaccineren. Covid heeft tot een versnelling geleid van veel ontwikkelingen in het UMCG en heeft de organisatie wendbaarder gemaakt. Arno spreekt met hem over de personele uitdagingen waarmee hij te maken heeft en over hoe het ziekenhuis niet alleen voor patiënten maar ook voor haar medewerkers zorgt. 

Noorderlink: verbinden in het Noorden
Het faciliteren van verbinding is het bestaansrecht van Noorderlink. Noorderlink is een samenwerkingsverband in Noord-Nederland met 40 aangesloten organisaties. We organiseren en stimuleren uitwisseling van kennis en expertise van de aangesloten organisaties en focussen ons op verbinding, mobiliteit en ontwikkeling van zowel personeel als organisatie.