Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expeditietraining: Focus op de essentieStartdatum rond half april 2021

Meer beweging, meer resultaat, minder gedoeInhoudJe tijd en energie besteden aan zaken waar het werkelijk om gaat en beweging op gang brengen, zonder dat dit gepaard gaat met al te veel gedoe, het lijkt een utopie in onze complexe en dynamische wereld. Veel managers en professionals ervaren regelmatig stress en een hoge werkdruk. Het gevolg: ze lopen steeds meer achter de feiten aan, verliezen de regie en voegen onvoldoende waarde toe. 

Maar waar zijn we met zijn allen eigenlijk steeds zo druk mee? Moeten we, als we eerlijk tegen onszelf zijn, niet bekennen dat we een flink deel van onze werkweek verspillen aan vergaderingen, gesprekken en andere zaken waarvan we ons regelmatig afvragen wat ze nu bijdragen aan ons doel of dat van de organisatie? 
We komen dikwijls te weinig toe aan de zaken die we werkelijk belangrijk vinden. Als we al weten wat er moet gebeuren, ontbreekt het ons aan de tijd om daar voldoende aandacht aan te besteden en merken we dat de ‘systeemwereld’ onevenredig veel tijd opslokt. Hoe zorgen we ervoor dat regels, richtlijnen en protocollen ons niet hinderen maar ondersteunen? Hoe zorgen we dat administratieve routines, ict- systemen en financiële procedures ons faciliteren in plaats van voor de voeten lopen? 

Het gaat allemaal dikwijls langzamer dan we graag zouden willen. De tijd glipt ons door de vingers. Ons werk dreigt frustrerend te worden voor onszelf en onbevredigend voor de mensen waar we het voor doen. 
Meer beweging, meer resultaat en minder gedoe, daar gaat het om in deze expeditietraining. Meer bereiken door minder te doen. Ervoor zorgen dat we de tijd hebben om ons bezig te houden met de verbeteringen die binnen de organisatie nodig zijn. Dat doen wat nodig is om ons te richten op de essentie.DoelgroepDeze expeditietraining is bedoeld voor mensen die de tijd en ruimte opeisen om na te denken over de essentie van hun werk en op zoek zijn naar een kompas voor een andere manier van werken en leven tijdens en na corona: gezonder en betekenisvoller. Dit kunnen zowel HR-medewerkers, leidinggevenden als professionals zijn.VormWe gaan op expeditie. In een aantal etappes gaan we met elkaar op zoek naar betekenis. Daarbij wisselen we bij ‘het kampvuur’ verhalen uit en inspireren we elkaar. We ontwikkelen een kompas dat ons daarbij helpt. Soms zijn we volop in beweging, soms staan we nadrukkelijk stil bij wat er gebeurt.

Gedurende de expeditie zijn de deelnemers via een online leerplatform met elkaar verbonden. Daarmee kun je informatie uitwisselen en met elkaar in gesprek gaan. Ook vind je er opdrachten, oefeningen, tips en achtergrondmateriaal waar je tussen de etappes door mee aan de slag kunt.

We hanteren de principes en inzichten uit waardengericht werken, nieuw organiseren, essentialisme en timemanagement 3.0. We zetten methoden in die zijn ontwikkeld door mensen als David Allen (Getting Things Done), Timothy Ferriss (4-Hour Workweek), Brian Tracy (The Psychology of Achievement), Greg McKeown (Essentialism), Rick Pastoor (Grip, het geheim van slimmer werken), Mark Tigchelaar Focus aan/uit) en Tony Crabbe (Nooit meer te druk). Wat levert deze training op?

  • Je hebt meer controle over je werk en je leven.
  • Je weet beter wat je wilt betekenen.
  • Je weet hoe je structureel meer gedaan krijgt.
  • Je hebt flink geschrapt in je activiteitenpakket.
  • Je hebt ruimte in je hoofd en in je agenda gecreëerd voor grotere plannen en levensdromen.
  • Je kunt je beter focussen en laat je minder gemakkelijk afleiden.
  • Je gebruikt concrete tools die je helpen jouw nieuwe manier van werken vast te houden.

RouteplanDeze expeditie start in april 2021 en bestaat uit zeven etappes (dagdelen) verspreid over ca. 6 maanden. In principe vinden de trainingen plaats in de vorm van live sessies, grotendeels in de buitenlucht. Mocht dat in april nog niet mogelijk zijn, dan bieden we een volwaardige hybride vorm aan, bestaande uit online bijeenkomsten, individuele coaching of coaching in kleine groepjes.

Etappe 1 – 1 dagdeel in april 2021
Ontdekken wat je beweegt. Waar het voor jou om draait. Wat jij wilt betekenen. Waarden en essentiële doelen. Scherpe keuzes maken en heldere prioriteiten stellen. 

Etappe 2 – Datum nog niet bekend
Onderscheid tussen opties en keuzes. Je tijd beter plannen. Elimineren, routiniseren en delegeren. De baas over je agenda. 

Etappe 3 – Datum nog niet bekend
Druk als vijand van focus. Aandacht en flow. Jongleren met vier ballen. Rust, overzicht en controle. Tegengaan van concentratielekken. De dopaminespiraal. 

Etappe 4 – Datum nog niet bekend
Op zoek naar oplossingen voor de belangrijkste tijdvreters, afleidingen en verstoringen. Kort en inspirerend vergaderen. De kunst van het nee-zeggen. Populariteit inwisselen voor respect. 

Etappe 5 – Datum nog niet bekend
Rust in je hoofd. Waarom je niet altijd ‘aan’ kunt staan. Productief mediteren. De juiste balans vinden om optimaal te functioneren. Je eigen weg volgen. 

Etappe 6 – Datum nog niet bekend
Zorgen dat regels, richtlijnen en protocollen niet hinderen maar ondersteunen. Zorgen dat administratieve routines, ict-systemen en financiële procedures faciliteren in plaats van voor de voeten lopen. 

Etappe 7 – Datum nog niet bekend
Vooruitgang boeken. Het organiseren van reflectie. Het bouwen van een vangnet. Maken van een reisverslag, kompas en routeplan die zorgen voor duurzaam resultaat.KostenDe prijs bedraagt €1295,- excl. btw. De training vindt coronaproof plaats in binnen- en buitenaccomodaties en online sessies.DeelnemenVanuit je organisatie neem je met twee mensen deel aan deze expeditietraining. We hanteren een maximum van 12 deelnemers per groep.TrainersStartdatum rond half april 2021. De exacte datum wordt nog bekend gemaakt. Bij interesse kun je voor meer informatie mailen naar: noorderlinkdagen@noorderlink.nl