Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Finale Expeditie: Tot hier en veel verder

juni 3 @ 15:30 17:15Noorderlink sluit Expeditie af met pluriforme, muzikale productie

Op 3 juni as. zendt Noorderlink rechtstreeks vanuit het ATLAS Theater in Emmen, de finale uit van de Expeditie van betekenis. Met schrijver/acteur Ramsey Nasr, zangeres Nynke Laverman, de Groninger stadsdichter Myron Hamming en presentator Arno van der Heyden. Ook Expeditiegidsen Kees Klomp, Agnes Schilder en Heidi Jansen komen terug op het toneel.

Op 1 oktober 2020 begon Noorderlink met een Expeditie: een zoektocht naar betekenis en zingeving in een roerig tijdsgewricht. Acht maanden en 18 online events later komt deze Expeditie ten einde met een gedenkwaardige finale: een voorstelling met talks, film, live muziek en community-theater over verbinding en aandacht hebben voor elkaar.

Een spannende laatste etappe. Want een deel van de programmering wordt verzorgd door 10 mensen die elkaar twee weken voor de finale nog niet kenden. Nieuwsgierig maar volledig blanco hebben ze zich in een pressure cooker gestort onder leiding van theaterschool & productiehuis Loods13 uit Emmen en eventorganisatie Blend uit Groningen. Is je plek in de samenleving bepalend voor hoe je denkt over ‘betekenis’? Denk je anders over zingeving als je een bijstandsuitkering hebt in plaats van een baan bij een Noorderlinkorganisatie? Hoe verschillend zijn we eigenlijk?

Samen mixen ze de opbrengsten van 8 maanden Expeditie (met o.a. Jan Terlouw, Jochem Myjer, Fokke Obbema, Kees Klomp, Dennis Storm, Agnes Schilder, Heidi Jansen, Sander de Hosson en Dirk de Wachter) met persoonlijke verhalen, talks, spoken word en muziek tot een ritmische, pluriforme productie.

Ga ervoor zitten op 3 juni en laat je meevoeren met muziek, beelden en verhalen. Verstil. Of kom juist in beweging. Hoe dan ook: geniet van deze inspiratiebom. Vol impact en met veel liefde voor je gemaakt.

Of je nu één of meerdere etappes hebt gevolgd, of helemaal niet: tune in op 3 juni om 15.30 uur! Het hele eindevent is via een livestream online te volgen.


Met o.a.:
Interview met Ramsey Nasr
Muziek van het nieuwe album ‘Plant’ van Nynke Laverman
Spoken word door Myron Hamming, Stadsdichter van Groningen
Theatrale vertaling van ‘Betekenis’ door Loods13
Gesproken column door projectleider Pauline van der Kolk
Videocompilaties met hoogte punten uit de 18 events van de afgelopen 8 maanden.
Muzikale omlijsting door de Blenders
Weerzien met Expeditiegidsen Kees Klomp, Heidi Jansen en Agnes Schilder
Met medewerking van DJ Henk Eggens
Olv presentator Arno van der Heyden
Gemaakt door: Ebel Jan van Dijk, Marissa van Dijk van Blend Creative Events, Eva Wortmann theatermaker en artistiek directeur van Loods 13 en Vivian Veenstra, theatermaker.

Nog even teruglezen of -kijken waar het de afgelopen maanden zoal over ging tijdens de Expeditie? Lees het blog: ‘De urgente verhalen van de Expeditie van betekenis’ of bekijk uitzendingen terug via onze Reisbundel.