Agenda

Proeverij Expeditietraining: Focus op de essentie

We komen dikwijls te weinig toe aan de zaken die we werkelijk belangrijk vinden. Als we al weten wat er moet gebeuren, ontbreekt het ons aan de tijd om daar voldoende aandacht aan te besteden en merken we dat de ‘systeemwereld’ onevenredig veel tijd opslokt.
Meer beweging, meer resultaat en minder gedoe, daar gaat het om in deze expeditietraining.

Workshop: Business model met maatschappelijke impact

Matthijs Bobeldijk van NewBusinesslab ontwikkelde de Purpose Case. Deze tool biedt een alternatief denkmodel, naast alle financieel gedreven modellen, waarmee je maatschappelijke businessmodellen ontwerpt waarin je én geld verdient én maatschappelijke impact maakt.

Lezing: Pep Degens, wat beteken jij nou?

Een aardse en nuchtere lezing van een 'practice what you preach' trainer die graag de dagelijkse struggle met het leven aangaat en daarbij op eigen wijze betekenis aan verbindt.

Masterclass Agnes Schilder: Verlangen naar verbinding

Als 2020 ons één ding heeft geleerd dan is het wel onze behoefte aan verbinding. Maar wat maakt dat we zo'n behoefte hebben aan verbindingen? Docent, coach en spreker Agnes Schilder geeft een kijkje in de wereld van positieve psychologie. Ze combineert recente Westerse onderzoeksresultaten met inzichten uit de boeddhistische psychologie en visies uit lang vervlogen tijden die nog steeds verrassend actueel blijken te zijn.

Dennis Storm: Als gezond verstand koning was

Jaren geleden leerde Dennis Storm het minimalisme kennen. Levend uit een koffer tijdens zijn tijd als presentator van 3 op Reis ervoer hij zelf hoe prettig het was om bijna niets te bezitten.

Presentatietraining: 360Talk de Expeditie

Een goede presentatietraining is meer dan het aanleren van technieken. Het is een onderzoek naar wie je bent en hoe je dat zichtbaar maakt. Tijdens deze training leer je je eigen verhaal te vertellen in een veilige omgeving.

Interview: In gesprek met Sander de Hosson over leven en dood

Geneeskunde, dat is soms genezen, vaak verlichten, altijd troosten. In zijn bundel 'Slotcouplet' laat longarts Sander de Hosson zien hoe deze eeuwenoude uitspraak nog altijd geldt. Een interview over zijn werk, over kwaliteit van leven en zijn pleidooi voor meer menselijkheid in de zorg.

Talitha Muusse: de jongeren van betekenis

Haar boodschap is duidelijk: jongeren zijn de toekomst, dus betrek hen! Maar hoe zit dat in het Noorden van ons land? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren zich hier willen binden aan een organisatie, en die organisatie hen ook biedt wat zij nodig hebben? Ervaringsdeskundigen uit verschillende professies schuiven na Talitha's verhaal aan om hierover in gesprek te gaan.

Masterclass Heidi Jansen: Werk en Zingeving

Werk is één van onze belangrijkste bronnen voor zingeving. Werk kan namelijk een plek zijn waar we gezien en gewaardeerd te worden, waar we deel zijn van een gemeenschap. Er is echter een vertoog ontstaan, waarin we steeds moeten bewijzen dat we succesvol zijn. Maar wat zijn de kosten van deze manier van naar de werkelijkheid kijken? En is een andere zienswijze mogelijk?

Noorderlink Expeditiespecial: Terug naar de bedoeling

Zijn we in onze samenleving te ver doorgeschoten? Met de druk om succes te laten zien in ons werk? Met ons eindeloze streven naar economische groei? Wat is de keerzijde en hoe kan het anders? Die vragen staan centraal in deze Noorderlinkdagen-Expeditiespecial. Gesprekken en muziek over zingeving en betekenis.

Workshop: Kom in je kracht met Eline Faber

Werken vanuit je kracht kóst je geen energie, het levert energie óp! Ook jij kunt leren werken vanuit jouw kracht. Welke methoden en werkvormen je hiervoor kunt inzetten, leer je tijdens de workshop ‘Vind jouw kracht’. Eline laat je onder andere kennismaken met de Ikigai en na deze workshop heb je genoeg inspiratie én bagage om jouw kracht je kunnen vinden.