Mirjam Nagelmaker: ‘Steek je hand uit naar een ander’

Onze Betekenisbank krijgt betekenis door de verhalen en ideeën die erop gedeeld worden. In deze aflevering: Mirjam Nagelmaker. Via het project Stadjers Hand in Hand wil ze arm en rijk met elkaar verbinden.Tijdens de Expeditie van betekenis reist de Betekenisbank dwars door Groningen, Drenthe en Friesland. Voor iedere Betekenisshow interviewt Evelien Bouma een inspirerende Noorderling op de knalgele bank. Tijdens het interview met Mirjam Nagelmaker stond de bank in een andere bank: de Voedselbank van Groningen.

Voor het project Stadjers Hand in Hand brengt Mirjam cliënten van de voedselbank in contact met vrijwillige coaches, die hen helpen om hun leven weer op te pakken en opnieuw deel uit te maken van de maatschappij. ‘Ik vind het je plicht als mens om je hand uit te steken naar een ander’, aldus Mirjam.Vraag:

Wat gebeurt er met overgebleven voedsel uit jullie kantine? Kan dit worden gedoneerd aan de voedselbank? En wat gebeurt er met afgeschreven kantoormaterialen?Bank in bruikleen
Noorderlinkorganisaties kunnen de Betekenisbank, inclusief het rondreizende Expeditiekunstwerk, ook een tijdje in bruikleen nemen.

Uiteraard staat de bank tijdens iedere Betekenisshow op het podium.Reisbundel van Betekenis

Bekijk hoe je nog meer van betekenis kan zijn en laat je inspireren.

Terug naar het overzicht