Inspiratie voor jouw handreiking

Zij gingen je voor en deden een handreiking. Welke handreiking deden ze en hoe is dat bevallen?

PaulineWelke handreiking heb je gedaan?
Meerdere. Ik heb de 21-dagen-niet-klagen-challenge gedaan van Kevin Weijers, ben gestopt met vlees eten en ga het komende half jaar alleen nog maar duurzame kleding kopen.

Hoe was het om deze handreiking te doen?
Geen vlees eten vond ik niet moeilijk; er zijn veel lekkere vegetarische recepten. De kleding challenge vind ik vooral lastig als ik leuke (niet duurzame) kleding zie hangen. Daarom vermijd ik nu kledingwinkels. Nóg duurzamer.

Heb je nog tips voor anderen?
Download de app van Carlosmomentjes. Dit positieve platform staat boordevol voorbeelden van ‘klein gebaar, groot geluk’. De video waarin Jaap Bressers vertelt hoe het platform is ontstaan, maakte veel indruk op mij.SarahWelke handreiking heb je gedaan?
Ik heb een alternatief voor het gebruik van wasmiddel aangeschaft. 

Hoe was het om deze handreiking te doen?
Uiteindelijk heel makkelijk en elke keer als ik de wasmachine aanzet eigenlijk een blij gevoel omdat ik weer iets goeds aan het doen ben

Heb je nog tips voor anderen?
Wees je bewust van de dingen die je al doet voor een ander of de wereld en hoe makkelijk of klein dat was. En probeer dan nog zo’n kleine verandering in te voeren. Zo wordt de impact vanzelf groter.HenniëlleWelke handreiking heb je gedaan?
Ik ga met mijn gezin (veel) minder vlees eten.

Hoe was het om deze handreiking te doen?
Ik krijg leuke reacties en bovenal veel vegetarische recepten toegestuurd. Zo leuk!

Heb je nog tips voor anderen?
Ja lees de handreikingen van anderen om inspiratie op te doen. Soms is het zo simpel om iets op te pakken, maar heb je het net even niet zelf bedacht!LauraWelke handreiking heb je gedaan?
Ik heb een stapel oude handdoeken naar de dierenambulance in Groningen gebracht. 

Hoe was het om deze handreiking te doen?
Echt heel makkelijk. De handdoeken waren niet meer nodig en de dierenambulance kan ze echt heel goed gebruiken, dus ik ben blij dat ik hierbij een steentje bij heb kunnen dragen.

Heb je nog tips voor anderen?
Het hoeft allemaal niet zo groot. Er zijn genoeg kleine dingen die je kan doen, waarmee je een glimlach op iemands gezicht kan toveren.Reisbundel van Betekenis

Bekijk hoe je nog meer van betekenis kan zijn en laat je inspireren.

Terug naar het overzicht