Spreker, minimalist

Dennis StormDennis Storm begrijpt als geen ander waarom we onze manier van leven grondig en grootschalig moeten veranderen om de wereld weer gezond te maken en houden. En om dit te bereiken, iedereen niet morgen, maar vandaag nog in actie moet komen. 

Zelf stelt hij een daad door met zijn vriendin en kinderen te emigreren naar Bali waar ze samen met hun twee kinderen in een studio van 25 m2 wonen. Het leven van de 34-jarige Storm draait om minimalisme. “Het gedachtegoed is uiteindelijk teruggaan naar de essentie. Al het overbodige schrappen. Zowel materieel als immaterieel. Dat is niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor onze aarde,” legt hij uit.

Zijn kennis, ideeën en opvattingen hierover heeft hij gebundeld in zijn boeken ‘Weg ermee: Over de schoonheid van minimalisme’ (2018) en ‘Als gezond verstand koning was: Over de schoonheid van een groene revolutie’ (2020).
  
Dennis Storm werkte meer dan 10 jaar voor de publieke omroep. Voornamelijk als presentator van 3 Op Reis, het best scorende programma van Nederland 3. Dennis was jarenlang columnist voor zowel FHM als Lonely Planet en één van ‘s werelds grootste vrouwenbladen; Cosmopolitan.

Wanneer was Dennis Storm te zien?
Op 16 februari 2021 ging Dennis Storm het gesprek aan met Evelien Bouma. Een gesprek over onze manier van leven, de schoonheid van minimalisme en het gebruiken van je gezonde verstand om een groene revolutie teweeg te brengen. De samenvatting van het interview is hier terug te kijken.Uitzending gemist?

Alle uitzendingen zijn terug te kijken in de reisbundel van betekenis.

Bekijk