Psychiater-psychotherapeut

Dirk de WachterDirk de Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij auteur van de bestsellers Borderline Times (2012), Liefde. Een onmogelijk verlangen? (2014), De wereld van De Wachter (2016) en De kunst van het ongelukkig zijn (2019). 

De Wachter noemt zichzelf een ‘verdrietdokter’. Iemand die oproept juist niet het grote geluk na te jagen, maar de mindere kanten van het leven te omarmen. In meerdere bestsellers legt hij ‘onze leukigheidsmaatschappij vol ikkigheid’ op de sofa.* ‘Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing. Streven naar zin en betekenis daarentegen, is waar het leven om draait’, zoals hij in zijn boek De kunst van het ongelukkig zijn (2019) schrijft.

Wanneer was Dirk de Wachter te zien?     
Dirk de Wachter gaf duiding en reflectie tijdens een interactieve uitzending dat op 29 april werd uitgezonden. De Noorderlink-variant van ‘Over de streep’ met Dirk de Wachter is hier terug te kijken.

*Bron: Brainwash.nl, Psychiater Dirk de Wachter: in de ongelukkigheid komen de grootste verbindingen tot stand.Uitzending gemist?

Alle uitzendingen zijn terug te kijken in de reisbundel van betekenis.

Bekijk