Psychiater-psychotherapeut

Dirk de WachterDirk de Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij auteur van de bestsellers Borderline Times (2012), Liefde. Een onmogelijk verlangen? (2014), De wereld van De Wachter (2016) en De kunst van het ongelukkig zijn (2019). 

De Wachter noemt zichzelf een ‘verdrietdokter’. Iemand die oproept juist niet het grote geluk na te jagen, maar de mindere kanten van het leven te omarmen. In meerdere bestsellers legt hij ‘onze leukigheidsmaatschappij vol ikkigheid’ op de sofa.* ‘Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing. Streven naar zin en betekenis daarentegen, is waar het leven om draait’, zoals hij in zijn boek De kunst van het ongelukkig zijn (2019) schrijft.

Wanneer treedt Dirk de Wachter op?     
Dirk de Wachter geeft duiding en reflectie in het interactieve programma ‘Over de streep’ dat op 29 april wordt uitgezonden.

*Bron: Brainwash.nl, Psychiater Dirk de Wachter: in de ongelukkigheid komen de grootste verbindingen tot stand.Programma

Bekijk wat er nog meer op het programma staat van deze Expeditie.

Bekijk agenda