Journalist, schrijver

Fokke ObbemaFokke Obbema werkt voor de Volkskrant waar hij chef van de economieredactie en correspondent voor Frankrijk is geweest. In september 2018 schreef hij een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij het jaar daarvoor had gehad. Het stuk maakte veel los bij lezers en kreeg meer dan duizend reacties. 

De ervaring riep bij Obbema zelf grote levensvragen op, wat resulteerde in “de beste interviewserie van 2018′, aldus Matthijs van Nieuwkerk. Vanaf oktober 2018 publiceerde Obbema een veertigtal prikkelende gesprekken met zeer uiteenlopende gesprekspartners, waarbij de eerste vraag telkens luidde: “Wat is de zin van ons leven?’ 

Tegenwoordig legt Obbema zich voor de krant toe op zingeving. Hij werkt nu aan een nieuwe interviewserie. Dit keer rond de vraag ‘Wat is een zinvol leven?’

Wanneer was Fokke Obbema te zien?
Op 3 november 2020 sprak Lykle de Vries met Obbema over de inzichten die hij door zijn eigen ervaringen en de interviews heeft opgedaan. Kijk het interview hier terug.

Trek je wandelschoenen aan en luister tijdens een wandeling naar de podcast die van dit gesprek gemaakt is: Het leven heeft geen zin, maar wel betekenis.Uitzending gemist?

Alle uitzendingen zijn terug te kijken in de reisbundel van betekenis.

Bekijk