Stadsdichter

Renée LuthRenée Luth (’79) is sinds 4 febr 2019 de stadsdichter van de gemeente Groningen. Ze publiceerde de bundels Pingpongtong (2011) en Preparaat (2016) bij uitgeverij  Passage en stond in meerdere bloemlezingen o.a. Queer (Atlas Contact) en Moederlief (Rainbow pockets). Renée staat al sinds haar vijftiende op verschillende literaire podia door het land. 

Renée geeft lessen en lezingen over poëzie en ‘spoken word’ binnen het basisonderwijs, voorgezet onderwijs en aan volwassenen en ouderen. Ze organiseert en presenteert culturele evenementen, geeft regie aan jongeren en schrijft gedichten en teksten in opdracht. 

Opdrachtgevers o.a.: RTV Noord, NPO 1 en 4, Poëziepaleis, CBK, Drents Museum, Cultuurprijs, Meerstad, Martiniziekenhuis, Lentis, Prins Claus Conservatorium, NNO, Biblionet, Bevrijdingsfestival Groningen en Drenthe, Gemeente Groningen, Provincie Groningen, Waterschap, Noorderzon en Dichters in de Prinsentuin.

Wanneer was Renée Luth te zien?
Renée was te zien tijdens de eerste aflevering van de Betekenisshow op 1 oktober 2020. Bekijk de Betekenisshow hier terug.Uitzending gemist?

Alle uitzendingen zijn terug te kijken in de reisbundel van betekenis.

Bekijk