Op de BetekenisbankTijdens de Expeditie reist onze Betekenisbank samen met het Expeditiekunstwerk van Hans Mes langs Noorderlink-organisaties. Kom jij de bank tegen? Neem dan vooral even plaats. Om te reflecteren over wat voor jou van betekenis is of hoe je (meer) van betekenis wilt zijn. Om te luisteren naar een collega of om anderen te vertellen waarvoor jij je wekker zet. De bank stond al in het gemeentehuis van Emmen en de hal van het Alfa-college in Groningen. Hij is nu te vinden bij Hogeschool NHL Stenden in Leeuwarden.

De bank is ook te zien in onze Expeditiespecials. Iedere aflevering gaat Evelien Bouma op de Betekenisbank in gesprek met een inspirerende noorderling. De Betekenisbank is ontworpen en ontwikkeld door Toolbox Emmen, een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken aan hun eigen perspectief en zich onderdeel kunnen voelen van de maatschappij.Bekijk de afleveringen:


Guido Rink – Wethouder gemeente Emmen
Het eerste interview vond plaats in Emmen, bovenop de Hondsrugtoren in aanbouw. Evelien ging daar in gesprek met wethouder Guido Rink over mogelijkheden creëren, successen delen en je hart volgen.

Mirjam Nagelmaker – Stadjers Hand in Hand
Vanuit de Voedselbank van Groningen spreekt Evelien met Mirjam Nagelmaker. Via het project Stadjers Hand in Hand wil ze armoede in de stad Groningen bestrijden en arm en rijk met elkaar verbinden.

Annelies Kuipers – Samen Sterk Zorg
Vanuit het Valtherbos gaat Evelien het gesprek aan met Annelies Kuipers, directeur van Samen sterk zorg uit Drenthe. Over kinderen met stempels, verandering van het zorgsysteem en betekenis geven aan je eigen leven.

Adriaan Pals – Toolbox Emmen
Tijdens de eerste Expeditiespecial vertelt Adriaan Pals over de filosofie van zijn bedrijf Toolbox. Vier medewerkers delen hun persoonlijke verhaal; kwetsbaar en sterk tegelijkertijd.

Irma Noorbergen – Omarm Groningen
Arno van der Heyden ging tijdens de tweede Expeditiespecial in gesprek met Irma Noorbergen. Met haar platform Omarm Groningen zet ze zich in tegen armoede door ondernemers te verbinden met partijen die al actief zijn voor mensen in armoede.

Alfa College
Michiel Kostermans ging op de Betekenisbank het gesprek aan met collega’s en studenten van het Alfa College. In de hal van de locatie aan de Admiraal de Ruyterlaan vroeg hij wanneer zij zich van betekenis voelde en wie voor hen van betekenis is.Hier stond de Betekenisbank:

Programma

Bekijk wat er nog meer op het programma staat van deze Expeditie.

Bekijk