De Expeditie van betekenis

Kennis, inspiratie en verbinding voor sociaal en duurzaam leven en werken in Noord-Nederland.Eén keer per twee jaar organiseert Noorderlink de Noorderlinkdagen, een congres voor bestuurders, leidinggevenden en HR-professionals. 

De editie van 2020 doopten we ‘Expeditie van betekenis’. Toen brak de coronacrisis aan.  Aanleiding om de koers te wijzigen. We besloten Expeditie niet tot één of twee dagen te beperken, maar te laten plaatsvinden gedurende een langere periode: namelijk tussen oktober 2020 en juni 2021. Bovendien staan deze alternatieve Noorderlinkdagen niet voor slechts 1000 uitverkorenen open, maar voor alle medewerkers van de aangesloten organisaties.

Positieve impact boven winst
De menselijke behoefte om van betekenis te zijn, is van alle tijden. Maar het lijkt er op dat de belangstelling voor betekenis groeit. Millennials leveren daaraan een belangrijke bijdrage. Veel jongeren uit deze generatie (geboren na 1980) dragen uit dat ze een positieve impact op de maatschappij belangrijker vinden dat het behalen van hoge winstcijfers.

Geen bullshitjob graag
Onder invloed van grote maatschappelijke uitdagingen als klimaatverandering en (economische) ongelijkheid groeit ook het urgentiebesef dat grote veranderingen hard nodig zijn. Bedrijven en organisaties omarmen purpose en impact. De belangstelling van hun medewerkers om zich socialer en duurzamer in te zetten groeit. We willen immers geen bullshitjob, we willen ertoe doen. En de coronacrisis, die diepe sporen nalaat in de levens van veel mensen, de maatschappij  en de economie, versterkt het urgentiebesef en de belangstelling voor het oplossen van fundamentele problemen.

Omzien naar elkaar en naar de planeet
Meer dan ooit beseffen we hoe afhankelijk we zijn van elkaar. Dat omzien naar elkaar en naar de planeet waarop we leven van levensbelang is. Breekt na het agrarische, industriële en informatietijdperk nu het betekenistijdperk aan? En wat betekent dat voor Noord-Nederland? 

Om bij te dragen aan noodzakelijke veranderingen is bewustwording, samenwerking, kennisdeling en inspiratie van groot belang. Daarom organiseert Noorderlink een expeditie over betekenisvol werken en leven. 

Jij, wij, de aarde
Betekenisvol leven is voor iedereen anders, maar er zijn elementen die voor iedereen hetzelfde zijn, namelijk ‘jezelf kunnen zijn’, ‘iets voor iemand anders kunnen betekenen’ en ‘iets kunnen toevoegen aan een groter geheel’. 

Tijdens expeditie-uitzendingen, masterclasses en trainingen verdiepen wij ons in betekenis langs drie hoofdlijnen: ‘jij’, ‘wij’, en ‘de aarde’. 

Jij
Hoe kan je van betekenis zijn voor jezelf?

Wij
Hoe kan je van betekenis zijn voor je collega’s? En voor anderen in de samenleving?
Hoe kunnen organisaties van betekenis zijn voor hun werknemers? En voor de maatschappij?

De aarde
Hoe kunnen we samen van betekenis zijn voor de planeet? 

Doe je mee?

Kijk op de site van Noorderlink of jouw organisatie bij ons is aangesloten.Agenda

Benieuwd naar hoe dat er dan uit ziet? Bekijk ons programma in de agenda.

Bekijk