De Expeditie van betekenis

Kennis, inspiratie en verbinding voor sociaal en duurzaam leven en werken in Noord-Nederland.Eén keer per twee jaar organiseert Noorderlink de Noorderlinkdagen, een eendaags congres voor bestuurders, leidinggevenden en HR-professionals. 

De editie van 2020 doopten we ‘Expeditie van betekenis’. Toen brak de coronacrisis aan.  Aanleiding om de koers te wijzigen. We besloten Expeditie niet tot één of twee dagen te beperken, maar te laten plaatsvinden gedurende een langere periode: namelijk tussen oktober 2020 en juni 2021. Bovendien staan deze alternatieve Noorderlinkdagen niet voor slechts 1000 uitverkorenen open, maar voor alle medewerkers van de aangesloten organisaties.

Positieve impact boven winst
De menselijke behoefte om van betekenis te zijn, is van alle tijden. Maar het lijkt er op dat de belangstelling voor betekenis groeit. Millennials leveren daaraan een belangrijke bijdrage. Veel jongeren uit deze generatie (geboren na 1980) dragen uit dat ze een positieve impact op de maatschappij belangrijker vinden dat het behalen van hoge winstcijfers.

Geen bullshitjob graag
Onder invloed van grote maatschappelijke uitdagingen als klimaatverandering en (economische) ongelijkheid groeit ook het urgentiebesef dat grote veranderingen hard nodig zijn. Bedrijven en organisaties omarmen purpose en impact. De belangstelling van hun medewerkers om zich socialer en duurzamer in te zetten groeit. We willen immers geen bullshitjob, we willen ertoe doen. En de coronacrisis, die diepe sporen nalaat in de levens van veel mensen, de maatschappij  en de economie, versterkt het urgentiebesef en de belangstelling voor het oplossen van fundamentele problemen.

Omzien naar elkaar en naar de planeet
Meer dan ooit beseffen we hoe afhankelijk we zijn van elkaar. Dat omzien naar elkaar en naar de planeet waarop we leven van levensbelang is. Breekt na het agrarische, industriële en informatietijdperk nu het betekenistijdperk aan? En wat betekent dat voor Noord-Nederland? 

De expeditie die Noorderlink organiseerde liep af op 3 juni 2021. Maar we de zoektocht naar zingeving en betekenis is nog lang niet afgelopen. Daarom was de titel van het eindevent ook: Tot hier en veel verder. De events die georganiseerd werden, blijven een inspiratiebron en op deze website beschikbaar om terugkijken te kijken voor iedereen.

Naar de reisbundel voor het terugkijken van de etappes.Agenda

Benieuwd naar hoe dat er dan uit ziet? Bekijk ons programma in de agenda.

Bekijk