Top

Genomineerden Noorderlink Award bekend

Genomineerden Noorderlink Award bekend

Op donderdag 20 september maken we bekend wie er met de Noorderlink Award 2018 naar huis gaat. Deze erkenning is voor degene met het meest inspirerende werkgeluk initiatief of voorbeeld.

De 3 juryleden hebben met veel plezier de 28 inzendingen doorgenomen.  De jury bestaat uit: Regina Bouius, directeur/secretaris bij provincie Fryslân; Marcel van Rensen, projectleider bij  UMCG (winnaar van de Noorderlink Award 2016) en Roelie Hoving (inmiddels ZZP’er/ervaringsdeskundige). Ze zijn blij verrast door de hoeveelheid inzendingen en de diversiteit ervan, waaruit blijkt dat werkgeluk voor iedereen om iets anders gaat. Geluk zit in kleine dingen, maar organiseren van geluk kan ook weer een heel grote opgave zijn.

De jury heeft de inzendingen onderverdeeld naar de volgende 3 categorieën:
– Ik en mijn werkgeluk
– Het organiseren van werkgeluk
– Werkgeluk vanuit verbinding
Voor elk van deze categorieën is een genomineerde uit de bus gekomen!

In de categorie ‘Ik en mijn werkgeluk’ is Albert Brouwer van De Zijlen genomineerd. De jury ziet vele voorbeelden van mooie one-liners die de kern raken. De jury is benieuwd naar het verhaal achter deze inzending en vindt de puurheid ervan het nomineren waard.

In de categorie ‘Het organiseren van werkgeluk’ zijn prachtige projectplannen van diverse organisaties met elkaar vergeleken. Het meest inspirerend voor de jury in deze categorie was de inzending van Nanda Vinken en Monique Brink van het Alfa-college.

In de categorie ‘Werkgeluk vanuit verbinding’ ziet de jury mooie maatschappelijke en andere initiatieven die in het leven zijn geroepen om anderen te helpen hun geluk te vinden. Het meest is de jury geraakt door de inzending van Sylviene Staal van UWV.