Welke handreiking doe jij?

Een klein gebaar kan voor een ander iets groots betekenen.We willen allemaal graag bijdragen aan een betere wereld, maar weten niet waar we moeten beginnen. Vaak maken we het veel te groot voor onszelf en vragen we ons af of onze eigen acties wel nut hebben. Om de wereld te redden misschien niet, maar met een klein gebaar kan je wel van betekenis zijn voor een ander. Een klein gebaar kan namelijk voor een ander een grote waarde hebben.

Met een kleine actie of verandering in je eigen leven kan je bovendien anderen inspireren om dit ook te gaan doen. Hierdoor wordt een klein gebaar vanzelf groter en zorgen de kleine acties samen voor een grote verandering.

Van betekenis zijn stond dan ook centraal tijdens de tweede Betekenisshow op 19 november. De show stond bol van voorbeelden hoe jij en jouw organisatie van betekenis kunnen zijn. Ook riep Arno van der Heyden de kijkers op om zélf ook een handreiking te doen. Dit kan van alles zijn: een grote actie of juist een klein gebaar. Een stoeptegel vervangen voor een plant, minder vlees eten, je buurvrouw een stukje taart brengen, opstaan voor iemand in het openbaar vervoer, voorlezen op school, oude kleding doneren, een persoonlijk kaartje sturen of juist glimlachen naar iemand op straat. Het kan allemaal.Een lied speciaal voor jullieWij willen graag jullie handreikingen zien, zodat we elkaar kunnen inspireren en samen van betekenis kunnen zijn. Dus stuur een foto of filmpje van je handreiking vóór 12 december naar noorderlinkdagen@noorderlink.nl of deel op social media met de hashtag #mijnhandreiking en tag Noorderlink. Van alle inzendingen maakt instant songwriter Annemarie de Bie een muzikale bloemlezing.Tijdens Betekenisshow #2 op 19 november bedacht Annemarie de Bie ter plekke het nummer: ‘Je bent van betekenis!’

Help jij mee om de wereld een beetje mooier te maken?

Programma

Tot 3 juni 2021 organiseren we trainingen, lezingen en shows over sociaal en duurzaam leven in Noord-Nederland

Bekijk het programma