Noorderlink Award

De Noorderlink Award wordt elke twee jaar op de Noorderlinkdagen uitgereikt. Deze editie doen we ook dat een beetje anders ...Vorm jij met je mede-forenzen een fietsclub om de CO2-uitstoot te verminderen? Steun je samen met collega’s lokale ondernemers? Heb je collega’s die bijdragen aan een sociaal maatschappelijk belang? We nodigen je uit om betekenisvolle initiatieven en/of projecten uit je organisatie met ons  met ons te delen.  Voorbeelden van zowel voor als tijdens corona-tijd zijn van harte welkom.

Van alle ingediende initiatieven wordt een showcase gemaakt. Straalt jullie project straks op onze website en op één van de evenementen van de Expeditie van betekenis? Meld je initiatief aan en we nemen contact met je op.

Omdat meedoen soms belangrijker is dan winnenNoorderlink is een kennis- en netwerkorganisatie. We delen kennis en best practices zodat aangesloten organisaties niet elke keer zelf het wiel hoeven uit te vinden. 

Jouw project kan inspireren, en inzichten geven. Door je project in te dienen, vergroot je de betekenis van het initiatief. Misschien wordt jullie project de inspiratiebron voor prachtige nieuwe initiatieven in andere organisaties. 

Van oudsher  reiken we elke twee jaar op de Noorderlinkdagen de Noorderlink Award uit. De organisatie die de mooiste bijdrage levert aan het thema van de Noorderlinkdagen ontvangt dan een kunstwerk van de Groningse kunstenaar Hans Mes. Deze editie gaan we het anders doen:  het kunstwerk van Mes wordt met alle organisaties gedeeld. Want betekenis geven aan jezelf, aan elkaar en aan de wereld is geen competitie maar een uitdaging waarbij we moeten samenwerken.

Tijdens de Expeditie gaat het kunstwerk daarom op reis langs de aangesloten organisaties als een wisseltrofee. Organisaties kunnen ervoor kiezen om, in de week  dat het kunstwerk bij hen te zien is, extra aandacht te besteden aan ‘betekenis’.  Hiervoor kan het Noorderlink-projectteam suggesties geven.
Het kunstwerk wordt vergezeld door de Betekenisbank. Een plek waar medewerkers op veilige afstand van elkaar in gesprek kunnen gaan over het thema.

Neem contact met ons op als je de Betekenisbank en het Kunstwerk ook bij jou in de organisatie een plek wilt geven.Programma

Bekijk hier alle onderdelen die op het programma van deze Expeditie staan.

Bekijk