Top

Noorderlink Award

Werkgeluk levert medewerkers en organisaties veel op. Medewerkers hebben het gevoel bij te dragen aan een groter doel, zijn nieuwsgierig en doen werk vanuit hun innerlijke drijfveren. Ze zijn veerkrachtig, in balans en hebben een lach op hun gezicht! Werkgeluk is aanstekelijk. Werkgeluk is voor iedereen anders, maar de eerste stap is bewustwording. Wat kun je zelf doen om gelukkiger in je werk te worden?

Tijdens de Noorderlinkdagen 2018 reiken we de Noorderlink Award uit aan het meest inspirerende werkgeluk-initiatief of voorbeeld.

Genomineerden

De jury heeft uit de 28 inzendingen 3 werkgeluk initiatieven genomineerd, die meedingen naar de Noorderlink Award. Er zijn 3 categorieën:
– Ik en mijn werkgeluk
– Het organiseren van werkgeluk
– Werkgeluk vanuit verbinding
Voor elk van deze categorieën is een genomineerde uit de bus gekomen!

In de categorie ‘Ik en mijn werkgeluk’ is Albert Brouwer van De Zijlen genomineerd. De jury ziet vele voorbeelden van mooie one-liners die de kern raken. De jury is benieuwd naar het verhaal achter deze inzending en vindt de puurheid ervan het nomineren waard.

In de categorie ‘Het organiseren van werkgeluk’ zijn prachtige projectplannen van diverse organisaties met elkaar vergeleken. Het meest inspirerend voor de jury in deze categorie was de inzending van Nanda Vinken en Monique Brink van het Alfa-college.

In de categorie ‘Werkgeluk vanuit verbinding’ ziet de jury mooie maatschappelijke en andere initiatieven die in het leven zijn geroepen om anderen te helpen hun geluk te vinden. Het meest is de jury geraakt door de inzending van Sylviene Staal van UWV.

Binnenkort verschijnen op deze pagina de filmpjes van de genomineerden en kunnen de deelnemers hun stem uitbrengen. Op 20 september zal de winnaar bekend gemaakt worden.

De juryleden van de Noorderlink Award

Regina Bouius (1e foto) is provinciesecretaris/algemeen directeur van de provincie Fryslan. Zij heeft HR/organisatiekunde gestudeerd en is bij Nyenrode afgestudeerd op het onderwerp netwerksturing en governance. Zij is werkzaam geweest bij Wageningen UR, IND, DUO en UMCG.

Marcel van Renssen (2e foto), werkzaam als stafmedewerker HR bij het UMC Groningen in het domein mobiliteit, talentontwikkeling, persoonlijke groei etc. In zijn werk heeft hij op verschillende manieren te maken met het thema ‘werkgeluk’. Het thema is heel actueel en daarom goed gekozen voor de Noorderlinkdagen 2018. “Het was mooi om alle inzendingen te mogen lezen en te zien hoe de inzenders uiting gaven aan hun eigen werkgeluk of aan hun bijdrage aan het werkgeluk van anderen.” Uit de vele inzendingen heeft de jury er drie gekozen en Marcel geeft als winnaar van de Noorderlink Award 2016 heel graag het stokje over aan één van de genomineerden.

Roelie Hoving (3e foto), enthousiaste en betrokken HR-professional in Noord Nederland. Sinds 2017 is zij volledig als zelfstandige aan het werk. Ze werkt in de rol van programmamanager, strategisch HR-adviseur, projectleider, consultant, trainer of dagvoorzitter. Ze doet dat bij organisaties in uiteenlopende branches, waardoor haar blikveld op HRM breed is. Het meeste werkgeluk ervaart ze wanneer ze als een TBF (temporary best friend) verbinding ervaart met haar opdrachtgevers en hen kan inspireren, nieuwe dingen ontwikkelt en samen met anderen werkt aan beweging en verbetering.
Als vice-voorzitter van het bestuur van Noorderlink was zij jarenlang heel actief in het netwerk. Een van haar huidige opdrachtgevers is een Noorderlink-partner, waardoor ze gelukkig weer even terug is. Ze deelt graag met ons hoe de diversiteit van opdrachten en de verantwoordelijkheid van ondernemerschap haar eigen werkgeluk heeft vergroot.