Top

Week van het werkgeluk: 24 t/m 28 september 2018

Week van het werkgeluk: 24 t/m 28 september 2018

“Hoe mooi zou het zijn als er, naast de ‘Dag van het Geluk’ en de ‘Week van de Stress’ ook een ‘Week van het Werkgeluk’ zou zijn”, vroegen Maartje Wolff en Fennande van der Meulen zich eind 2017 af. “In Nederland zijn mensen behoorlijk gelukkig, maar hoe gelukkig we ons voelen op het werk blijft achter op ons totale leven. Terwijl we daar nou juist het grootste deel van onze dag doorbrengen. Daarbij heeft ons werkgeluk grote invloed op de rest van ons leven. Belangrijk dus om dit thema bij zoveel mogelijk organisaties in binnen- en buitenland op de agenda te zetten. Dat doen we door de laatste week van september (in 2018 van 24 tot en met 28 september) uit te roepen tot Week van het Werkgeluk en zo veel mogelijk mensen en organisaties in beweging te krijgen.”

Waarom doen jullie dit eigenlijk?

“Wij zien keer op keer dat aandacht voor en een nieuwe focus op werkgeluk ontzettend veel oplevert. Voor mensen en organisaties. Wij vinden dan ook dat organisaties de shift moeten maken van mensen inzetten als een resource, naar het welzijn van mensen centraal stellen. Het sturen op organisatiecultuur is daarbij de sleutel.”

Meer weten?

Na de Noorderlinkdagen is het natuurlijk nog niet afgelopen met Werkgeluk, want precies de week erna vindt, in Nederland en 19 andere landen, de Week van het Werkgeluk plaats. Tijdens deze week roepen Maartje en Fennande, de initiatiefnemers, zoveel mogelijk mensen op om aandacht te besteden aan Werkgeluk. Iedereen mag meedoen! Dus wil jij iets organiseren in jouw organisatie in die week? Kijk op www.weekvanhetwerkgeluk.nl voor tips. Je kan daar ook het Werkgeluk manifest ondertekenen en bestellen om op te hangen op kantoor.

Wil je Maartje en Fennande in actie zien tijdens de Noorderlinkdagen? Meld je dan aan voor de route Let’s Connect en de sessie “Play The Choose Happiness at work game”